Volledig scherm
De aanslag zou moeten plaatsvinden tijdens de Gay Pride in Amsterdam © anp

Rotterdamse homo's met de dood bedreigd

De Rotterdamse homogemeenschap heeft vanmorgen een doodsbedreiging ontvangen. In een brief wordt opgeroepen tot een 'homo-moord' die zijn beslag zou moeten krijgen tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

Quote

Ik steek mijn middelvin­ger op naar dit soort tuig

Patrick Nijenhuis, eigenaar diverse gaybars

Als doelwit wordt de Regenboogboot van de Rotterdamse horeca-ondernemer Patrick Nijenhuis genoemd. Nijenhuis, eigenaar van diverse gaybars in Rotterdam, vaart al jaren mee met tientallen klanten tijdens het grootste homo-evenement in Nederland. ,,Jullie moeten kapot'', staat er in de brief.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam reageerde vanavond met afschuw op de dreigbrief, die een week na de bloedige aanslag op een gaybar in het Amerikaanse Orlando komt.

Aangifte
,,Het is een criminele daad mensen op deze wijze angst aan te jagen'', zegt de burgemeester. ,,Ik raad de ontvanger aan direct aangifte te doen. Wellicht zijn er meer brieven gestuurd en kunnen we met behulp van experts de afzender traceren. Verder hoop ik dat de homogemeenschap zich niet laat intimideren. Als dat wel gebeurt, winnen de mensen die de samenleving willen ontregelen. Daarom moeten we dit wel en tegelijkertijd niet serieus nemen.''

Nijenhuis laat weten zich niet te laten intimideren. ,,Wij doen niemand kwaad. Ik steek mijn middelvinger op naar dit soort tuig.''

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam