Rotterdamse hotels zullen zich voorlopig gaan richten op toeristen uit Nederland. Momenteel is het stil op de kamers én in de restaurants. Bovenstaande foto is vorig jaar genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotterdamse hotels zullen zich voorlopig gaan richten op toeristen uit Nederland. Momenteel is het stil op de kamers én in de restaurants. Bovenstaande foto is vorig jaar genomen. © Jan de Groen

Rotterdamse hotels gooien het roer om: na coronacrisis vooral Nederlandse gasten verleiden

Rotterdamse hotels zullen zich na de coronacrisis vooral gaan richten op Nederlandse toeristen. Dat is noodzaak, want het leeuwendeel van hun traditionele gasten, zakenlui en buitenlandse toeristen, zal naar verwachting nog even wegblijven.

 1. ‘Ingewikkelde familierelatie’ ligt bloot tijdens fraudezaak: ‘Dit is ontluisterend om te horen’
  PREMIUM

  ‘Ingewik­kel­de familiere­la­tie’ ligt bloot tijdens fraudezaak: ‘Dit is ontluiste­rend om te horen’

  Een schoonvader die zegt dat vooral zijn schoonzoon een ‘prominente rol’ had bij grootschalige fraude. En een schoonzoon die daarop stelt dat hij geen weerstand kon bieden aan de ‘immense druk’ die zijn schoonvader op hém zou uitoefenen. De ingewikkelde familierelatie tussen de hoofdverdachten in de zaak rond valse donaties op de Islamitische Universiteit van Europa kwam op de laatste dag van het proces bloot te liggen. ,,Hij kruipt in de slachtofferrol.”
 2. Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’
  PREMIUM

  Drugssol­daat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

  Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam