Ouderen kunnen bellen met 14010, een ‘hulplijn’ tijdens de coronacrisis. Voor als ze geen boodschappen durven doen, om een praatje  verlegen zitten of hun medicijnen niet zelf kunnen halen.
Volledig scherm
Ouderen kunnen bellen met 14010, een ‘hulplijn’ tijdens de coronacrisis. Voor als ze geen boodschappen durven doen, om een praatje verlegen zitten of hun medicijnen niet zelf kunnen halen. © ANP XTRA

Rotterdamse ‘hulplijn’ voor ouderen: Geen lege koelkast, praatje voor wie angstig is

Ouderen hebben via 14010 een ‘hulplijn’ als ze tijdens de coronacrisis zelf hun medicijnen niet kunnen ophalen, geen boodschappen durven te doen of simpelweg verlegen zitten om een praatje. Het gemeentelijke telefoonnummer is de ingang voor de Sociale Hulpdienst Corona, van het welzijnswerk, Trevvel en andere organisaties in Rotterdam.

  1. Rotterdamse Eva maakt ‘Pepchalks’ als hart onder de riem voor zorgpersoneel: ‘Jullie zijn toppers!’
    PREMIUM

    Rotterdam­se Eva maakt ‘Pepchalks’ als hart onder de riem voor zorgperso­neel: ‘Jullie zijn toppers!’

    Twee verpleegkundigen van het Ikazia Ziekenhuis gaven de 34-jarige Eva van Woerkom uit Rotterdam spontaan een smurfenknuffel. Haar krijtactie vlak bij de entree van het ziekenhuis op Zuid viel bij deze vrouwen in goede aarde. Ook online weten mensen de zogeheten ‘pepchalks’ - een combinatie van peptalk en het Engelse woord voor krijt - te waarderen. Sterker, Van Woerkom heeft in de stad en zelfs in Dordrecht al navolgers.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam