Nog geen jaar woont Louise van Gend naar volle tevredenheid in Carnisse. Vorige week kreeg ze, net als haar buren, een brief van de gemeente met de mededeling dat ze in een slechte wijk woont en haar woonblok wordt gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog geen jaar woont Louise van Gend naar volle tevredenheid in Carnisse. Vorige week kreeg ze, net als haar buren, een brief van de gemeente met de mededeling dat ze in een slechte wijk woont en haar woonblok wordt gesloopt. © Frank de Roo

Rotterdamse is verbijsterd: haar nieuwe huisje in Carnisse wordt gesloopt. ‘Ik woon hier heerlijk!’

Na lang zoeken vond de 31-jarige Louise van Gend eind vorig jaar eindelijk een prettig huisje. In de Rotterdamse wijk Carnisse, vlak naast het Zuiderpark. Net nu ze zich helemaal thuis voelt, valt een brief op de mat: haar woning wordt gesloopt, net als ruim 200 andere huizen. Bewoners zijn verrast.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam