Volledig scherm
Het ontwerp van het schoeisel is gebaseerd op de bruine kleur van het gebouw van Hotel New York. © Ferdy Collewijn / Hotel New York

Rotterdamse jubileumschoenen voor Hotel New York

Hotel New York bestaat volgende week zaterdag (5 mei) precies 25 jaar. Het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori brengt dat jubileum onder de aandacht met speciale Hotel New York-schoenen.

Het ontwerp van het schoeisel is gebaseerd op de bruine kleur van het beeldbepalende gebouw op de Wilhelminapier. Op de rechterschoen is een kaart afgebeeld met Rotterdam als middelpunt van West-Europa. Het linker exemplaar bevat Noord-Amerika met New York als centrum. De hielen laten de karakteristieke torens van Hotel New York zien. Ook de windvaan en wimpel hebben een plekje gekregen.

Er komt ook een groene variant van de schoen op de markt, hiervan worden honderd genummerde en dus unieke paren gemaakt van één tot en met 100.

De schoenen zijn te koop voor 249 euro. Dat kan in de pop up-store (alleen op 5 mei) van Mascolori in Hotel New York of in de winkel van Mascolori op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

,,Hotel New York is een icoon voor de stad Rotterdam. Wij hebben nu een rijtje iconen in de winkel staan: Markthal, Luxor en nu Hotel New York’’, zegt Jochem Grund, founder van Mascolori trots.

Hotel New York viert op 5 mei groot feest. Tussen 14.00 en 21.00 uur is er live muziek van de The Big Swingers & Friends. In Museum Rotterdam is een expositie, die tot 1 november duurt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori heeft speciale jubileumschoenen ontworpen voor Hotel New York. © Ferdy Collewijn / Hotel New York

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam