Rotterdamse kinderen vertederen volgepakt Ahoy bij tennisfinale: ‘Optreden ging de wereld over’

VideoHet applaus dat een volgepakt Rotterdam Ahoy hen trakteerde deed niet onder voor wat de tennissers te horen kregen: 120 Rotterdamse keeltjes vertederden gisteren duizenden tennisliefhebbers voorafgaand aan de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament.

Als het Metropole Orkest begint met spelen, wachten de kinderen - afkomstig van tien Rotterdamse basisscholen - geduldig op hun moment. Dat komt na drie minuten: zíj zijn het hoogtepunt van de show die draait om het naderende Eurovisie Songfestival. De muzikanten schotelen het publiek een medley van klassiekers voor.

De 13-jarige Dunia straalt met een kort solo-optreden. ,,Heel vet”, jubelt ze na afloop. ,,Zoveel mensen. Zo’n kans krijg je bijna nooit.” Dat leek eng, maar zodra ze begon met zingen, verdwenen de zenuwen. ,,Ik wist dat ik dit kon. Later wil ik rapper worden.”

Quote

Heel vet. Zoveel mensen. Zo’n kans krijg je bijna nooit

Dunia

Hoogtepunt

De kinderen zijn samengebracht door de stichting ZangExpress, die scholieren stimuleert om te zingen en traditiegetrouw een optreden verzorgt bij het ontsteken van de kerstboom voor het Rotterdamse stadhuis.

Het toernooi, dat de finale steevast probeert op te luisteren met bijzondere optredens en waarvan de beelden in 151 landen live te zien waren, vroeg de stichting voor het muzikale spektakelstuk van de tennisweek. Dit vanwege het naderende songfestival, weet Melissa ‘t Hart (48), directeur van de ZangExpress. ,,Het moest iets met zang worden. Dat wij voor het hoogtepunt zijn gevraagd, is een enorme eer. Eén keer eerder stonden we in Ahoy. Toen op uitnodiging van Lee Towers. Maar dat was nergens te zien. Dit opreden ging de wereld over.”

Quote

Dat wij voor het hoogtepunt zijn gevraagd, is een enorme eer

Melissa ‘t Hart
De 120 kinderen stonden op het centre court.
Volledig scherm
De 120 kinderen stonden op het centre court. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam