Volledig scherm
Alle genomineerden mogen exposeren in de Kunsthal. © ANP

Rotterdamse kunstenaars in race voor Prix de Rome

Vier beeldend kunstenaars komen in aanmerking voor de belangrijke Prix de Rome: Melanie Bonajo, Saskia Noor van Imhoff, Rana Hamadeh en Katarina Zdjelar werden door de internationale jury op de shortlist gezet.

Alle genomineerden krijgen een werkbudget en mogen het daarmee gemaakte werk komende winter exposeren in de Kunsthal in Rotterdam. Op basis van dat nieuwe werk zal de jury december de winnaar aanwijzen. Die krijgt 40.000 euro en de mogelijkheid een periode te werken in de American Academy in Rome.

De jury koos uit een lijst van 111 kunstenaars. Melanie Bonajo (Heerlen, 1978) woont en werkt in Amsterdam, net als Saskia Noor van Imhoff (Canada, 1982). Rana Hamadeh (Libanon, 1983) woont en werkt in Rotterdam, net als Katharina Zdjelar (Servië, 1979).

De jury van de Prix de Rome 2017 bestaat uit: Ferran Barenblit (directeur MACBA, Barcelona), Mariette Dölle (directeur Museum Kranenburgh, Bergen), Folkert de Jong (beeldend kunstenaar), Petra Noordkamp (beeldend kunstenaar) en Francesco Stocchi (curator Museum Boijmans van Beuningen). Voorzitter is Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds.