Volledig scherm
Artist impression Rotterdamse toren van Babel. © Laurens Boodt Architect, Rotterdam / AM / Bartels Ingenieursbureau

Rotterdamse Lloydpier krijgt 'toren van Babel'

Op de Lloydpier in Rotterdam-Delfshaven zal een 'toren van Babel' verrijzen. De gemeente Rotterdam heeft gekozen voor een ontwerp van architect Laurens Boodt, die zich liet inspireren door het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel, dat te zien is in Museum Boijmans Van Beuningen.

Volledig scherm
Het schilderij van Bruegel. © Boijmans van Beuningen

De Rotterdamse toren van Babel kan volgens de gemeente een bijzonder gebouw worden voor de stad. ,,Voor het welslagen is van belang dat iedereen het een kans geeft en alle betrokkenen zich achter dit plan scharen'', aldus de jury, die unaniem voor Boodts ontwerp koos.

Daarin loopt een straat aan de buitenzijde rondom de toren omhoog, die de ruimtes verbindt. Het plan bevat 25 gezinswoningen van 70 tot 160 m2, een lift, een parkeergarage, een plein op de eerste verdieping, een binnentuin en de mogelijkheid van een dakterras. Afmetingen en indelingen van de woningen zijn flexibel en bewoners kunnen ook zelf de vorm van de ramen kiezen.

De gemeente hoopt daarmee tegemoet te komen aan woonwensen van gezinnen om ze zo voor de stad te behouden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam