Volledig scherm
Eeen robotstofzuiger © anp

Rotterdamse ouderen boos over robothulp

RotterdamRobotstofzuigers wekken de woede van steeds meer ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg. De zuigtoestellen, ter vervanging van menselijke huishoudelijke hulp, zorgt in Rotterdam voor een opstand onder thuiszorgcliënten, schrijft De Telegraaf.

In de Rotterdamse deelgemeenten IJsselmonde, Charlois en Prins Alexander weigeren bewoners van zorgflats schoonmakers die zijn uitgerust met een robotstofzuiger. Het schoonmaakbedrijf dat in opdracht van de gemeente Rotterdam werkt, heeft vierhonderd van deze automaten aangeschaft.

Ineke Palm, van actiegroep Wij zijn de Thuiszorg Rotterdam: 'Wat veruit de meeste thuiszorgcliënten niet willen, is dat zij de regie over hun eigen huis verliezen. Dat dreigt nu wel te gebeuren.' Abvakabo/FNVbestuurder Wim van der Hoorn voorziet een landelijk thuiszorgverzet.

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam