Volledig scherm
Tussen de Bergweg en de Louwerslootstraat in Rotterdam heeft de politie een verdachte in de bil geschoten. © AS Media

Rotterdamse politie schiet in bil vluchtende verdachte

UpdateBij een politieactie in een kraakpand aan de Bergweg in Rotterdam hebben agenten geschoten op een verdachte. De 22-jarige man sloeg op de vlucht, negeerde een waarschuwingsschot en werd uiteindelijk in zijn bil geschoten. Hij wordt in het ziekenhuis behandeld.

Rond middernacht kreeg de politie een melding van een schietpartij in het kraakpand aan de Bergweg in Rotterdam-Noord. Eenmaal ter plaatse zagen agenten direct een man die voldeed aan het signalement van de vermoedelijke schutter.

Toen hij, een 22-jarige man, de agenten zag zette hij het direct op een lopen. Een waarschuwingsschot van de politie was niet genoeg om de man te stoppen waarna een van de agenten besloot zijn vuurwapen gericht in te zetten. Daarbij raakte hij de verdachte in zijn achterwerk. Van levensgevaarlijke verwondingen was geen sprake.

Niets aangetroffen

Specialistische eenheden van de politie trokken na de arrestatie van de verdachte het kraakpand binnen voor een grootschalige controle. ,,In totaal zijn er dertien mensen naar buiten gebracht en gefouilleerd waarbij niets werd aangetroffen’’, aldus de politie, die het pand vervolgens verder doorzocht. Daarbij werden ook geen gewonden of sporen van een schietincident gevonden.

De politie is in gesprek met de persoon die het schietincident meldde en verhoort de verdachte.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9369 stemmen