Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe stadion van Feyenoord. Blijft het bij impressies? © OMA

Rotterdamse politiek heeft de buik vol van ‘gesol’ met Feyenoordstadion

De Rotterdamse gemeenteraad wil zich ‘bezinnen’ op het nieuwe stadion van Feyenoord, nu het project wederom vertraging oploopt. Na de jaarwisseling moet er een debat komen met als centraal thema: hoe het nu verder moet met dit mega-project en of het plan nog levensvatbaar is. ,,Dit is geen reële zaak meer.’’

Quote

We moeten voorkomen dat het stadion in financiële problemen komt

PvdA-fractie

Veel politici geven aan hun buik vol te hebben van het ‘gesol’ met de toekomstige thuisbasis van Feyenoord, waaraan de gemeente Rotterdam 40 miljoen euro in aandelen wil bijdragen. Daarnaast wordt er 60 miljoen euro gestoken in de aankoop van grond en 35 miljoen euro in infrastructuur. Maar ondanks een hele reeks tussenrapportages en talloze debatten is er nog altijd geen groen licht gegeven voor de bouw van de voetbaltempel.

De PvdA toont zich ‘onaangenaam verrast’ door het plotse uitstel, nadat ook eerder dit jaar de planning werd verschoven. ,,We moeten koste wat kost voorkomen dat Stadion Feijenoord - en daarmee potentieel de voetbalclub - in de financiële problemen komt. Wat doet het college om te voorkomen dat het stadion zich naar een financieel onhoudbare situatie werkt?’’, vraagt de fractie zich af. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam