Volledig scherm
Een Cao da Serra da Estrella. De hond op de foto is niet de hond uit het verhaal. © Shutterstock

Rotterdamse probeert via de rechter haar eigen hond terug te krijgen

Een vrouw uit Rotterdam eist via de rechter haar hond Lady terug van een stel uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze zou het beest zelf weggegeven hebben, maar dat bestrijdt de Rotterdamse.

De hond is van het Portugese ras Cao da Serra da Estrella, dat een schofthoogte van 70 centimeter kan bereiken. De Rotterdamse vrouw kreeg vorig jaar gezondheidsproblemen, waardoor het moeilijk werd om voor haar te zorgen. Een dierenartsassistente kende een paar uit Nieuwerkerk dat Lady mogelijk in huis wilde nemen.

Volgens de Rotterdamse was het altijd de bedoeling geweest dat het beest tijdelijk uit huis werd geplaatst. Dat zou ze ook tegen de dierenartsassistente gezegd hebben. ,,Het is in het belang van Lady dat ze nu naar haar oude baasje teruggaat”, zei de advocaat van de vrouw tijdens een kort geding.

Nieuw verblijfadres

Volgens de advocaat van het stel uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de vrouw wel degelijk afstand gedaan van Lady. In de registratie van de hondenchip zou de bazin zelf hebben ingevuld dat het adres in Nieuwerkerk het nieuwe verblijfadres was van Lady en niet het tijdelijke logeeradres.

,,We wilden ons niet zomaar gaan hechten aan de hond”, zei de vrouw uit Nieuwerkerk vandaag bij de Haagse rechtbank. Daarom hadden ze niet meteen toegehapt toen de dierenartsassistente hen vroeg voor Lady te zorgen. Volgens haar had ze de Rotterdamse bazin van Lady nog geld geboden voor de hond, maar dat zou niet nodig geweest zijn.’’

De Rotterdamse reageerde dat ze niet veel te zeggen had toen het paar Lady kwam ophalen. ,,Ze hebben haar zo uit mijn woning getrokken.” De rechter doet op 10 juli uitspraak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
6787 stemmen