Volledig scherm
Medewerkers van de NS leggen maandagochtend het werk neer. © ANP

Rotterdamse reizigers getroffen door staking NS

De staking van NS-medewerkers op de stations Den Haag CS en Zwolle heeft maandagochtend enige gevolgen gehad voor reizigers van en naar Rotterdam.

 Volgens cijfers van de NS zijn sinds 5.00 uur ongeveer 35 treinen vanaf Den Haag CS en Zwolle uitgevallen. De staking duurde tot 9.00 uur, maar alle treinen rijden pas in de middag of avond weer volgens dienstregeling. De NS meldt dat negentig procent van de treinen in Nederland maandagochtend volgens de dienstregeling zijn vertrokken.

Door geplande spoorwerkzaamheden aan het spoor rijdt deze week geen intercity direct. Reizigers van Rotterdam naar Amsterdam en andersom moeten daarom rekening houden met extra reistijd. De staking doet daar een schepje bovenop.

Met de actie wil vakbond FNV wil de NS-directie dwingen voortaan twee conducteurs op dubbeldekkers in te zetten. Ook wil ze dat het spoorbedrijf weer gaat meebieden op concessies van regionale lijnen, stationswinkels in eigen beheer houdt en stopt werkgelegenheid uit de regio weg te halen.