Sandra en haar man Oscar nemen geen blad voor de mond.
Volledig scherm
Sandra en haar man Oscar nemen geen blad voor de mond. © Privé

Rotterdamse Sandra gaat viral met haar optreden in Lingo: ‘Kutjes!’

‘Sorry, kutjes!’ De Rotterdamse Sandra Suijk-Poel gaat viral met haar optreden in Lingo, waar ze ongegeneerd schuttingtaal in de strijd gooit. Op sociale media vermaakt men zich kostelijk. ‘Voor het eerst vind ik het weer leuk om naar Lingo te kijken’, luidt een van de reacties.

,,We zijn een chique programma, dankjewel Sandra’’, reageert presentator Jan Versteegh droogjes. Maar de deelneemster was dan ook helemaal niet van plan om enkel brave woorden te gebruiken in het programma. Sterker nog, de 40-jarige ambtenaar had het op haar werk al aangekondigd. ,,Ja, ik had mijn collega's van tevoren gezegd dat ik er wel wat ‘vieze’ woorden in zou gooien. Maar ik wíst even niks anders dan kutjes! En de dag daarvoor had ik piemel gespeld. Maar ja, dat is toch niks raars?’’

Haar inbox op Facebook loopt vol. Ze krijgt talloze appjes van bekenden. En nu is Sandra, samen met haar man Oscar, ook nog eens op Dumpert beland. ,,Ik kijk normaal op dinsdag naar Grey's Anatomy, maar daar ben ik vanavond niet eens aan toegekomen’’, schatert ze. Sandra is te druk met het lezen van alle reacties, die overwegend positief zijn. Ze geniet er volop van.

Fanatiek

Een tijdje terug besloot ze zich in te schrijven voor het programma. ,,Ik keek eerst altijd Goede Tijden, Slechte Tijden maar dat vond ik op een gegeven moment een beetje tegenvallen. Toen ging ik maar naar Lingo kijken. Ik zat zo fanatiek mee te doen, dat ik steeds naar de televisie zat te schreeuwen.’’ Op advies van een vriendin, meldde ze zich aan. En haar man ook, maar die hoorde dat pas toen ze voor een selectiedag waren uitgenodigd. ,,Hij vond het hartstikke leuk om mee te doen.’’

Het stel is woensdagavond weer te zien in Lingo. Of er dan nog meer spraakmakende momenten voorbijkomen, is nog even afwachten, maar Sandra en Oscar hebben zichzelf én Lingo flink in de spotlights gezet.

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam