Szabinka Dudevszky, Sayenne Tolud en Peter van Embden (vlnr) brengen in kaart welke problemen jongeren met een depressie of trauma tegenkomen tijdens hun studie.
Volledig scherm
Szabinka Dudevszky, Sayenne Tolud en Peter van Embden (vlnr) brengen in kaart welke problemen jongeren met een depressie of trauma tegenkomen tijdens hun studie. © Desirée Schippers

Rotterdamse scholen zoeken hulp voor kwetsbare student

Rotterdamse hogescholen, mbo's en de gemeente bundelen krachten om te voorkomen dat jongeren met psychische problemen uitvallen. Een 3-jarig onderzoek moet in kaart brengen welke obstakels jongeren met bijvoorbeeld een depressie of trauma tegenkomen op de weg naar een diploma of baan.

  1. Bergbeklimmer Werner: ‘Als ik niet vlak voor top van  Mount Everest omkeerde, had ik hier misschien niet gezeten’
    PREMIUM

    Bergbeklim­mer Werner: ‘Als ik niet vlak voor top van Mount Everest omkeerde, had ik hier misschien niet gezeten’

    De dodelijke val van een gelouterde bergbeklimmer in de Zwitserse Alpen, negen alpinisten die door een lawine omkomen op de Italiaanse Marmolada en drie bergbeklimmers die de Zwitserse Crête de Milon niet meer levend afkomen. Werner de Jong las de afgelopen maanden de trieste berichten met meer dan gemiddelde belangstelling. Want de bekende politicus is ook en - misschien wel vooraleerst - alpinist.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam