Volledig scherm
De voorstelling was vorig jaar een groot succes. © Margot de Heide

Rotterdamse show Oase Bar keert terug in het theater

De voorstelling Oase Bar met Gerard Cox en Joke Bruijs komt terug. De Oase Bar geeft een feestje gaat op 9 september in première in De Doelen en zal daarna tot en met december tweemaal per maand te zien zijn.

In totaal bezochten vorig jaar 25.000 mensen de Oase Bar over het gelijknamige nachtcafé uit de Rotterdamse Schilderstraat, dat 60 jaar bestond. In de voorstelling probeerden Cox als de licht dementerende eigenaar Harry en zijn echtgenote Alie (Bruijs) een jubileumfeest op poten te zetten.

Dat feest komt er nu. Cox en Bruijs krijgen tijdens de acht voorstellingen gezelschap van onder andere Ron Brandsteder, Mini & Maxi en Loes Luca. Andere gastartiesten worden binnenkort bekend gemaakt.

  1. Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

    Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

    De tweede aflevering van de politieserie Flikken Rotterdam die vanavond is uitgezonden, is gebaseerd op twee waargebeurde misdrijven: de geruchtmakende moord op Farida Zargar (21) uit Spijkenisse in 2010 en een bizarre fraudezaak die Rotterdammer Steven Rijsdijk (28) in 2013 het leven kostte. Het scenario is geschreven door Vlaardinger Raymond Kolsteren, de politieman die destijds bij de onderzoeken betrokken was.