Volledig scherm
Singer/songwriter Kees. © Studio Slik

Rotterdamse singer-songwriter KEES wint Grote Prijs van Nederland

De Rotterdamse Evelien Keesmaat, of KEES, zoals haar artiestennaam luidt, won gisteren in poptempel Paradiso in Amsterdam de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. ,,Een beetje Spinvis, waarop je kunt dansen of bij kan huilen’’, omschrijft ze haar sound.

,,Mijn Nederlandse teksten zijn direct, maar ook zacht en poëtisch. En niet zonder humor’’, zegt ze zelf. Ze geeft les op de Hogeschool Leiden en knoopte er een opleiding jazz-zang in Tilburg aan vast. Onder begeleiding van Jorn ten Hoopen, gitarist bij Flip Noorman, Baer Traa en Tommy Moustache, heeft ze nu haar stijl gevonden, schrijft ze Nederlandstalige teksten en is het jazzy geluid er wel vanaf.

Als publieksfavoriet bij de Grote Prijs van Rotterdam werd KEES de halve finale van de nationale muziekcompetitie in geparachuteerd. Het prijzenpakket bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro, studiotijd en een aantal optredens op festivals. In de regio Rotterdam is ze de komende te zien op de Dakendagen en Poetry International.

De Grote Prijs van Nederland, in 1983 in het leven geroepen door muziektijdschrift OOR en  de Vara is de grootste en langstlopende nationale muziekcompetitie. Winnaars van eerdere edities onder wie Eefje de Visser, Marike Jager en Roosbeef, timmeren aardig aan de weg in de Nederlandse muziekscene.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam