Rotterdamse springt met matras en al uit appartement na brand bij buren

videoEen bewoonster van de Watergeusstraat in Rotterdam-Delfshaven is vannacht rond 01.30 uur uit het raam gesprongen omdat het appartement van haar buren op de derde etage in brand stond. In totaal zijn acht mensen naar het ziekenhuis vervoerd.

Drie bewoners van het brandende appartement zijn via het trappenhuis de woning uit gevlucht. Een vierde bewoner werd door de brandweer gered, zegt een woordvoerder. 

Een overbuurman zag het gebeuren ,,Zij sprong op een matras door het raam naar beneden. Weg van de vlammen, want die kwamen de woning uit... Ik zag haar zo gaan.’’ De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

Bewoners van zeven aangrenzende woningen zijn uit hun huis gehaald en worden aan het einde van de straat opgevangen. ,,Dat is niet erg’’, zegt de straatbewoner. ,,We bidden voor de mensen in het ziekenhuis.’'

De vlammen sloegen midden in de nacht uit de drie ramen van het appartement op de derde etage. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. ,,Daar doen we deze nacht nog onderzoek naar. Duidelijk is wel dat de brand niet is overgeslagen’’, aldus een woordvoerder.

Twee woningen zijn onbewoonbaar verklaard.  De andere inwoners mochten in de nacht nog terugkeren.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waarschuwt dat het erg gevaarlijk om uit het raam te springen, zelfs bij brand. ‘zorg voor een goed werkende rookmelder, zodat je tijdig wordt gewaarschuwd. Je hebt dan genoeg tijd om weg te komen.’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
Acht mensen moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam