Rotterdamse sterrenkoks gaan met de billen bloot voor een sector die al genoeg klappen heeft gehad
‘Bloot voor Brood’ heet de kalender voor 2021 die de horeca een steuntje in de rug moet geven. Van de opbrengst van de kalender, waarvan vierduizend exemplaren worden gedrukt, willen de initiatiefnemers een potje maken voor horecaondernemingen in nood. Na aftrek van de kosten gaat de hele opbrengst naar de bedrijven, die zich kunnen aanmelden op de site.
Delen per e-mail
Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel is een van de Rotterdamse topkoks die voor het goede doel zijn koksbuis verruilt voor een adamskostuum. In zijn kielzog volgen Fred Mustert van Fred, Mario de Ridder van Joelia en Jos Grootscholten van Perceel, met wie Van Loo de Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior runt.
Blootkalender
Hoe de mannen straks precies op de foto gaan, wisten zij maandagochtend nog niet. Van Loo: ,,De fotoshoot moet nog plaatsvinden. De enige voorkennis die ik heb, is dat we vooraf onze schoen- en confectiemaat moesten doorgeven. Dus helemaal bloot gaan we wellicht niet. Misschien maar goed ook, want onze lijven kunnen zich moeilijk meten met het voorbeeld waarmee de maker ons over de streep trok: de eerder uitgebrachte ‘blootkalender’ van het afgetrainde Korps Mariniers.”
Het was een van de vreemdere verzoekjes van dit jaar
Desondanks gingen de sterrenkoks, ‘met gezonde tegenzin’, akkoord. ,,Laaiend enthousiast waren de mannen aanvankelijk niet”, zegt Van Loo. ,,Maar nu langzaam duidelijk wordt dat de horeca zijn deuren ook in de - normaal zo drukke - decembermaand gesloten moet houden, vonden we dat we de sector best een handje konden helpen. Met of zonder kleren. Al moet ik zeggen dat het een van de vreemdere verzoekjes van dit jaar was.”
De kalender, een initiatief van voedingsmarktplaats Foodl, is niet op tijd voor sinterklaas, maar wordt op 14 december geleverd. Ruim op tijd voor kerst dus.
Dit zijn alle maanden van het jaar:
1. PONG - Kees (eigenaar), Daan, Kai, Sieb
2. Five Brothers Fat - Stan, Jules, Mick (medewerkers)
3. Guts - Freek van Noortwijk
4. Gebrouwen Door Vrouwen -Tessel (eigenaresse), Do (eigenaresse), Ghislaine, Joske, Arlene
5. Bar BAUT - Michiel van der Eerde (chef en eigenaar)
6. Just Rotterdam - Justin Niessen (chef en eigenaar)
7. Chefs Table on Tour - Chefs Fred Mustert (twee sterren), Erik van Loo (twee sterren), Mario Ridder (een ster) en Jos Grootscholten (een ster)
8. Fico - vrouwelijke medewerkster
9. WT Urban Kitchen - Menno van der Pol (chef en eigenaar) en Norbert Zunnebeld (bedrijfsleider en eigenaar)
10. The Streetfood Club - Dolly (medewerkster)
11. Cali - Leonne (eigenaresse)
12. Restaurant ’t Amusement - Estee Strooker
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Topkok Herman den Blijker: je vindt hem óf fantastisch óf verschrikkelijk
De kritieken over Goud, het restaurant van de Rotterdamse tv-persoonlijkheid Herman den Blijker (60), van afgelopen week zijn niet mals. Wie is deze Rotterdamse topkok? Een profiel. -
PREMIUM
video Corry werkt 50 jaar als kraamverzorgster: ‘Zo’n ouwe taart hoefde ik niet aan m’n bed. Nu ben ik er zelf één’
Al vijftig jaar staat Corry Theunisse vrouwen met raad en daad bij tijdens de eerste dagen na een bevalling. De 67-jarige kraamverzorgster krijgt zelfs speciale verzoekjes van vrouwen die in de laatste weken voor hun bevalling zitten. -
PREMIUM
Wat lief! Lars verrast voorbijgangers met persoonlijk gedicht: ‘Dit raakt me echt’
Ze was op weg naar de markt in Woerden om wat smeersels te halen bij het Marokkaanse kraampje. Voordat Renate van Streun daar aankwam, was ze een gedichtje ‘op maat’ en tranen in haar ogen rijker. -
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker. -
PREMIUM
Horeca druk in de weer met stamppot, want zo’n bezorgpizza gaat ook vervelen
Ingewikkeld is het niet: zelf stamppot maken. Maar ja, al die aardappelen schillen en dan de andijvie of zuurkool erdoorheen mengen; veel mensen vinden het een gedoe. Horecaondernemers in en om Rotterdam bieden uitkomst. Op menig afhaal- en bezorgmenu prijkt oer-Hollandse stamppot, zelfs bij sterrenkok François Geurds. ,,De vraag trekt op grauwe, regenachtige dagen als deze meteen aan.’’
-
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
The Student Hotel start onderzoek na mail vol beschuldigingen aan adres van management in Rotterdam
The Student Hotel is zaterdagmiddag een onderzoek gestart vanwege een mail vol beschuldigingen aan het adres van het management op de locatie in Rotterdam. ,,Wij nemen het heel serieus’’, meldt een woordvoerder van The Student Hotel. -
PREMIUM
Nanouk en Louanne uit Dienders worden dagelijks herkend: ‘Bij brandende auto's geen tijd voor praatjes’
In samenwerking met indebuurt Rotterdam