Volledig scherm
Het tankstation aan de Hendrick Staetsweg. © Google Streetview

Rotterdamse student was ‘benzinedief op bestelling’

De 21-jarige student met schulden maakte er zijn beroep van 'gratis' te tanken voor anderen. Met gestolen kentekenplaten reed hij vorig jaar zomer met auto's van zijn 'klanten' langs het benzinestation, gooide de tank vol zonder af te rekenen, en bracht vervolgens de wagen terug bij de eigenaar tegen betaling.

Rotterdammer D.G. stal zo steeds met verschillende wagens acht keer brandstof. Vaak twee dagen achtereen. Bij de politierechter liet D.G. gisterochtend verstek gaan'. Volgens zijn raadsman heeft de cliënt 10.000 euro schuld en is hij in Eindhoven gaan studeren, 'om een nieuw leven op te bouwen'. Bij de reclassering kwam hij niet opdagen voor hulp.

Snelwegen

De Rotterdammer sloeg juli vorig jaar drie keer toe bij het tankstation aan de Hendrick Staetsweg in Het Lage Land. In Ommoord bij de autobrandstofverkoper op de Prins Alexanderlaan. Verder raakten pomphouders langs snelwegen in Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenbergen en Hendrik-Ido-Ambacht gedupeerd.

Om zijn studie niet te veel te belasten veroordeelde de rechter hem tot een werkstraf van 150 uur, waarvan 50 voorwaardelijk. Hij moet de gedupeerde tankhouders schadeloos stellen. Justitie had 200 uur werken en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7828 stemmen