Volledig scherm
© AD

Rotterdamse terrormeeuw blijkt een schoenenfetisjist

Nu alle eettentjes op de Vlasmarkt in hartje Rotterdam verdwenen zijn, moeten de hondsbrutale en immer hongerige meeuwen het over een andere boeg gooien. Snaaiden ze vroeger hele zakken patat en broodjes kroket uit je handen, hebben de gevleugelde plaaggeesten tegenwoordig een ander doelwit: schoenen.

Volledig scherm
© AD
Quote

We hebben binnen dezelfde tegels liggen als buiten, dus we hebben wel eens een duif over de vloer. Maar dít heb ik echt nog nooit meegemaakt.

Manager Daniël van schoenenwinkel Sneakers

Manager Daniël (29) van schoenenwinkel Sneakers aan de Hoogstraat had woensdag zo'n terrormeeuw in zijn zaak, en zag tot zijn verbijstering hoe deze gewiekste watervogel er met een baby-schoentje (maatje 21) vandoor ging.

Buit in de bek
Tot grote hilariteit van passanten nam de gevederde dief een veter in de snavel, en koos met de buit in de bek het luchtruim. ,,We hebben binnen dezelfde tegels liggen als buiten, dus we hebben wel eens een duif over de vloer,'' zegt hij, ,,maar dít heb ik echt nog nooit meegemaakt. Ik probeerde 'm nog weg te jagen, maar hij had de schoen al te pakken.''

De dader vluchtte, maar niet ver. Op een afdak aan de overkant van de Vlasmarkt deed hij verwoede pogingen om het kleinood soldaat te maken, zonder resultaat.

Wapperend met een bezem wist Daniël de boosdoener te verjagen, om uiteindelijk met behulp van een trapje zijn eigendom à 40 euro terug te krijgen. En houdt voortaan een extra oogje in het zeil. ,,Dit gaat me niet nog eens gebeuren. We zitten er bovenop.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7034 stemmen