Volledig scherm
Joost Nauta © Jan de Groen

Rotterdamse thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

De Rotterdamse thuiszorgorganisatie Joost Zorgt is failliet. Eigenaar Joost Nauta heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Nauta presenteerde twee weken geleden op het filmfestival van Rotterdam (IFFR) nog een documentaire over zijn leven. Daarin rept hij al over de problemen met zijn bedrijf. Nauta is zelf al vanaf zijn geboorte verlamd. Hij lijdt aan de spierziekte SMA. Hij begon een zorgbedrijf omdat hij ontevreden was over de hulp die hij zelf kreeg. 

De cliënten van Joost Zorgt worden overgedragen aan andere instellingen, laat Nauta in een persbericht weten. Joost Zorgt heeft driehonderd medewerkers en achthonderd cliënten. 

Maandag had Nauta nog een gesprek bij verzekeraar Zilveren Kruis, in een laatste poging om zijn bedrijf te redden. Volgens een woordvoerster deugde de financiële afhandeling van het bedrijf niet. ,,Wij hebben geld van hem tegoed. Bij ons is gebleken dat een groot aantal facturen en declaraties niet kloppen.”

Volgens Nauta ligt het anders. Hij stelt benadeeld te zijn door zorgbedrijfjes waarmee hij in het verleden heeft samengewerkt. Nauta stelt dat het Zilveren Kruis wist dat die bedrijven niet deugden voordat hij met ze in zee ging. ,,Ze hebben me niet gewaarschuwd. Dat neem ik ze kwalijk.” Daarnaast erkent Nauta dat hij fouten heeft gemaakt: hij was bijvoorbeeld laat met digitaliseren, waardoor het overzicht in zijn administratie ontbrak.

,,In de komende periode staat continuïteit van zorg, arbeid en inkomen centraal”, zegt oprichter Joost Nauta. ,,We blijven ons inzetten voor passende zorg voor onze cliënten. Je kunt namelijk ook menswaardige zorg organiseren zonder die daadwerkelijk zelf te leveren.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam