De Stille Heldinnen Disco XL, met duizend Rotterdamse vrouwen in Theater Rotterdam, was een groot succes. De organisatie, Women Connected, gaat nu voor tienduizend vrouwen die in het theater hun verhaal vertellen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stille Heldinnen Disco XL, met duizend Rotterdamse vrouwen in Theater Rotterdam, was een groot succes. De organisatie, Women Connected, gaat nu voor tienduizend vrouwen die in het theater hun verhaal vertellen. © Joke Schut

Rotterdamse vrouwen willen meer: met 10.000 ‘stille heldinnen’ het podium op

Tienduizend vrouwen op het podium? Ja, niet van dat benauwde hoor, bij theaternetwerk Women Connected in Rotterdam. Het succes van het theaterspektakel Stille Heldinnen Disco XL, dit voorjaar met duizend vrouwen, smaakt naar meer. En die ambitie valt op in de stad. De vrouwen zijn zelfs geadopteerd door het Luxor Theater. 

De lat ligt hoog: binnen vijf jaar een meerdaags theaterspektakel met tienduizend gewone Rotterdamse vrouwen op verschillende podia in de Maasstad: de Stille Heldinnen Dagen. De bedenkers, regisseurs Inez Schatz en Kaat Zoontjens, realiseren zich dat heel goed. ,,Maar het kan. Eigenlijk makkelijk, want er zijn ruim 326.000 vrouwen in Rotterdam. Met allemaal hun eigen verhaal. Dan is tienduizend toch niks?’’, zegt Schatz.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam