Volledig scherm
Het Schielandshuis in Rotterdam. © ANP

Rotterdamse 'VVV' naar historisch Schielandshuis

Toeristen die informatie over Rotterdam willen inwinnen, moeten vanaf oktober in het Schielandshuis zijn. Stadspromotor Rotterdam Partners en promotiecentrum Rotterdam Info nemen dit najaar hun intrek in het historische gebouw dat deels leeg staat na het vertrek van het Historisch Museum naar het nieuwe Timmerhuis.

Volledig scherm
Het pand waar Rotterdam Info nu is gevestigd. © Google Streetview

Zowel het stadsbezoekerscentrum als het kantoor van Rotterdam Partners zijn nu nog gevestigd in een pand aan de Coolsingel, ter hoogte van het Schielandshuis.

Het Rotterdamse college van b en w heeft dinsdag ingestemd met de verhuizing van Rotterdam Partners en Info naar een van de oudste gebouwen van de stad. De gemeenteraad is daarover vandaag op de hoogte gesteld. Het besluit moet nog door de raad worden goedgekeurd. Het uit 1665 daterende Schielandshuis, een rijksmonument, moet de komende maanden nog wel inpandig worden verbouwd. Dat gaat ongeveer 1,8 miljoen euro kosten. De Atlas van Stolk blijft er zitten.

Nieuwe toegang
De toeristeninformatie zal in de nieuwe situatie ook te bereiken zijn vanaf de Coolsingel. Er wordt een nieuwe toegang gemaakt naar het Schielandshuis, die gemarkeerd wordt de bekende I van toeristeninformatie.  De officiële entree aan de kant van de Korte Hoogstraat blijft bestaan. Het huurakkoord is gesloten voor  een periode van 20 jaar.

,,Al in 2014 is de vraag opgeworpen of we niet naar het Schielandshuis willen verhuizen. Het was een complexe zaak met veel partners. Nu is het eindelijk rond,'' zegt directeur Ron Voskuilen van Rotterdam Partners. Bij de stadspromotor werken ongeveer 60 mensen. Vorig jaar deden ruim 250.000 bezoekers de Rotterdam Info aan. Dat aantal zal de komende jaren alleen maar verder stijgen, is de verwachting.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam