Rotterdamse wijkagent op 'dodenlijst' hangjongeren

De Rotterdamse wijkagent Sander Boer staat op een 'dodenlijst' van een groep Marokkaanse hangjongeren die in de wijk Crooswijk voor overlast zorgt. De agent voelt zich niet bedreigd door de jongens. ,,Hij weet uit welke hoek dit komt,'' reageert een politiewoordvoerder.

Met een speciale groepsaanpak probeert de wijkpolitie de jongeren in het gareel te krijgen, maar dat wordt kennelijk niet op prijs gesteld. De rol daarin van Boer al helemaal niet.

De wijkagent heeft de doodsbedreiging op twitter openbaar gemaakt. Op de daarbij geplaatste foto's is te zien dat de bedreiging op een brievenbus van een wooncomplex is geschreven. 'Sander je staat op de deadlijst. Datum wordt geprikt', meldt de bedreiger die er een Marokkaans scheldwoord en de ster van de Marokkaanse vlag aan toegevoegd heeft.

Een woordvoerder van de politie meldt dat Boer zich niet bedreigd voelt en geen aangifte heeft gedaan. ,,Hij weet uit welke hoek dit komt. Het is een groepje dat afval achterlaat en wat vernielingen pleegt. Sander en zijn collega's pakken dit aan en zitten de de groep dagelijks 'in de nieren'. Dat voelen ze en dat zorgt kennelijk voor dit soort rare sprongen,'' luidt de reactie.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
5013 stemmen