Volledig scherm
MAZE. © MAZE

Rotterdamse zanggroep MAZE verkozen tot beste koor van Nederland

De Rotterdamse groep MAZE is zaterdag in de finale van het Nederlands Koorfestival in Hengelo verkozen tot het beste koor van Nederland. Daarnaast werd de Vlaardingse Merel Martens, die de leiding heeft over MAZE, uitgeroepen tot de beste koordirigente van 2018.

,,Wat een spannend koor'', sprak juryvoorzitter John Damsma tijdens de finale van het Nederlands Koorfestival over MAZE. De Rotterdamse groep is actief sinds september 2016 en staat onder leiding van Merel Martens. Het koor bestaat uit twintig zangers, die een combinatie van covers en eigen werk uitvoeren. MAZE wist eerder dit jaar ook al hoge ogen te gooien op het SingStrong festival in New York, waar het koor de ACA Idol competitie won.

Volledig scherm
Merel Martens mag zich dirigent van het jaar 2018 noemen. © Vocal Leadership

Voor Martens werd het bovendien een dubbel feestelijke avond: naast het succes van MAZE werd ze tijdens het festival ook uitgeroepen tot de beste dirigente van Nederland. ,,Dit is een geweldige bekroning op mijn werk'', gaf ze aan. Naast een trofee ontving Martens een cheque van 250 euro en mag ze deelnemen aan de masterclasses aan de leiderschapsacademie voor dirigenten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam