Volledig scherm
Rammstein in de Kuip © Marcel Wagenaar

Ruim 100 meldingen over geluidsoverlast tijdens concert Rammstein

Er zijn tijdens het concert van industrial metalband Rammstein, gisteravond in De Kuip, 105 meldingen over geluidsoverlast binnengekomen. Dat meldt de DCMR Milieudienst Rijnmond. Volgens de dienst zijn de geluidsnormen niet overschreden.

Vanaf het begin van het concert kwamen er meldingen over geluidsoverlast binnen. Op social media werd  gespeculeerd dat de wind het geluid ver verspreidde, maar dat is volgens de milieudienst niet het geval. In plaats daarvan is het zeer warme weer de oorzaak van veel meldingen.

Gisteravond hing er een warme luchtlaag over de stad. Deze zogenoemde ‘inversielaag’ ligt als een deken over koudere lucht en weerkaatst geluid waardoor bijvoorbeeld muziek van een concert ver draagt. Het kan volgens de milieudienst dan klinken alsof het geluid van vrij dichtbij komt. 

Inspecteurs van de dienst zijn bij de Kuip geweest om het geluid te meten. Het geproduceerde geluid bleef echter binnen de vergunde normen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam