Volledig scherm
In het appartement werd onder andere crystal meth aangetrofffen. © Politie Rotterdam

Ruim 13 kilo crystal meth gevonden in Rotterdam-Feijenoord

De Rotterdamse politie heeft gisterochtend een drugsvondst gedaan in een appartement aan de Kees Pijlstraat in Rotterdam-Feyenoord. Een 35-jarige man is aangehouden.

Na een huiszoeking trof de politie ruim 13 kilo crystal meth aan en 1500 euro aan bankbiljetten. Ook werd 1,2 kg cocaïne gevonden. De verdachte wordt morgen voorgeleid. 

Op het adres van het appartement stond niemand ingeschreven, maar bij een eerder bezoek zagen agenten aanwijzingen dat het wel bewoond werd. Bij het eerste bezoek werd niet opengedaan, maar gisteren wel.

De 35-jarige man verklaarde daar te wonen. Bij een korte inspectie van de woning zagen de agenten weegschaaltjes en verpakkingsmaterialen die gebruikt kunnen worden bij drugshandel. Ook zagen ze in de slaapkamer een tas waar een blok uit stak. De agenten vermoedden dat het een pakket met harddrugs betrof en hielden de man aan. Uiteindelijk bleek dat pakket de cocaïne te bevatten.

Crystal meth is methamfetamine die in kristalvorm op de markt wordt gebracht. Gebruikers kunnen de uiterst verslavende stof slikken, snuiven of spuiten. Volgens gegevens van de Jellinek-kliniek werd in 2016 tussen de 100 en de 200 euro voor een gram methamfetamine betaald. Sindsdien is de prijs vermoedelijk iets gedaald.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam