Volledig scherm
In het appartement werd onder andere crystal meth aangetrofffen. © Politie Rotterdam

Ruim 13 kilo crystal meth gevonden in Rotterdam-Feijenoord

De Rotterdamse politie heeft gisterochtend een drugsvondst gedaan in een appartement aan de Kees Pijlstraat in Rotterdam-Feyenoord. Een 35-jarige man is aangehouden.

Na een huiszoeking trof de politie ruim 13 kilo crystal meth aan en 1500 euro aan bankbiljetten. Ook werd 1,2 kg cocaïne gevonden. De verdachte wordt morgen voorgeleid. 

Op het adres van het appartement stond niemand ingeschreven, maar bij een eerder bezoek zagen agenten aanwijzingen dat het wel bewoond werd. Bij het eerste bezoek werd niet opengedaan, maar gisteren wel.

De 35-jarige man verklaarde daar te wonen. Bij een korte inspectie van de woning zagen de agenten weegschaaltjes en verpakkingsmaterialen die gebruikt kunnen worden bij drugshandel. Ook zagen ze in de slaapkamer een tas waar een blok uit stak. De agenten vermoedden dat het een pakket met harddrugs betrof en hielden de man aan. Uiteindelijk bleek dat pakket de cocaïne te bevatten.

Crystal meth is methamfetamine die in kristalvorm op de markt wordt gebracht. Gebruikers kunnen de uiterst verslavende stof slikken, snuiven of spuiten. Volgens gegevens van de Jellinek-kliniek werd in 2016 tussen de 100 en de 200 euro voor een gram methamfetamine betaald. Sindsdien is de prijs vermoedelijk iets gedaald.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8682 stemmen