Volledig scherm
Run for Kika haalde ruim 2 ton op © Rob van Efferen

Run for KiKa haalt ruim 2 ton op voor strijd tegen kinderkanker

Bijna 2000 hardlopers gingen vandaag in het Rotterdamse Zuiderpark van start voor Run for Kika. Dat meldt de organisatie van de sponsorloop. De sportievelingen haalden samen een bedrag van €211.434,09 op voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Het startsein voor Run for Kika Rotterdam werd gegeven door zangeres Lisanne Spaander, die zelf botkanker gehad heeft. Voor de hardlopers van start gingen trad Spaander op met haar lied ‘Vechtersbaas’, dat door haar ervaring met de ziekte een persoonlijke klank heeft.

Quote

Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker

Jacqueline Zomerdijk

,,Zo sta je je ogen droog te wrijven na het verhaal van Lisanne en het andere moment veeg je de zweetdruppels van je voorhoofd”, zegt een deelnemer van Run for Kika. De sponsorloop stelt zich één taak: ‘kinderkanker de wereld uit rennen’. Renners liepen afstanden van 5 of 10 kilometer en konden voor hun prestatie gesponsord worden. Voor kinderen was er een KidsRun van 1 kilometer. 

De Rotterdamse editie van vandaag is de eerste in een serie sponsorlopen. ,,Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker”, vertelt Jacqueline Zomerdijk van de organisatie. ,,Daarom gaan we volle kracht door met de vijf andere edities”. Na Run for Kika Rotterdam volgen nu nog sponsorlopen in Almere, Utrecht, Alkmaar, Eindhoven en Amsterdam.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam