De Uil, de laagdrempelige tuin- en klushulp in Rotterdam-Vreewijk is niet meer. Het conflict binnen het bestuur bleek onoplosbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De Uil, de laagdrempelige tuin- en klushulp in Rotterdam-Vreewijk is niet meer. Het conflict binnen het bestuur bleek onoplosbaar. © Jan de Groen

Ruzie in Vreewijk: Geen tuinhulp voor ouderen meer van klusdienst De Uil

Tuin- en klusdienst De Uil in het Rotterdamse tuindorp Vreewijk is niet meer. Een ruzie binnen het bestuur van de vrijwillige hulporganisatie is geklapt en nu is de stekker eruit getrokken. Twee bestuursleden hopen een doorstart te kunnen maken zodat ze oudere bewoners toch kunnen helpen met het onderhouden van hun tuin. 

Quote

We kunnen het niet eens worden over de koers

Annelies Bisschop , Bestuurslid

Al langer ging het gerucht dat het niet lekker liep met De Uil, maar bestuurslid Annelies Bisschop heeft altijd gehoopt dat het goed zou komen. ,,Dat is helaas niet gelukt. We kunnen het niet eens worden over de koers. Ik en nog een bestuurslid willen op eigen benen blijven staan, het derde bestuurslid wilde mee met de wijkcoöperatie van Havensteder. Nu trekt Havensteder de stekker eruit, eind april moeten we uit ons kantoor en onze werkplaats zijn. Maar we stoppen gelijk, net als onze dertien vrijwilligers.’’ 

De Vreewijkers die zelf niet meer hun tuin kunnen onderhouden en al jaren een beroep doen op De Uil, kunnen de dupe worden. Bij De Uil werken ook vrijwilligers die helpen met kleine klusjes in huis, ze repareren fietsen en helpen Vreewijkers op weg naar schuldhulpverlening en sociale fondsen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam