Volledig scherm
Zeilles in het wedstrijdbad. © Frank de Roo

Ruzie om beweegbare bodem zwembad

Een jaar geleden raakten vloertegels los op de bodem van het wedstrijdbad van zwembad De Windas in Bergschenhoek. De schade ontstond tijdens het onderhoud aan de beweegbare bodem.

Voor dit onderhoud is het zwembad door Sportfondsen leeggepompt en erna weer gevuld met water. Tot op de dag van vandaag liggen de drie partijen in de clinch over wie moet betalen voor deze herstelwerkzaamheden.

De onenigheid is zo hoog opgelopen dat het gemeentebestuur de raad een brief heeft gestuurd met de stand van zaken. ,,De gemeente stelt zich met de huidige kennis op het standpunt dat Sportfondsen verantwoordelijk is voor het herstel en de daaruit voortvloeiende kosten. Dit geldt ook voor de reeds gemaakte kosten voor het uitvoeren van spoedherstel'', schrijft Ingrid den Heeten, teamleider Grondzaken, Projecten en Vastgoed.

Ook de beheerder kreeg een brief, bevestigt Vera van Welzenis, manager Sportfondsen van De Windas. ,,Op dit moment vinden wij nog helemaal niks, dus ook niet richting aannemer. Wij gaan het uitzoeken en het wordt zeker opgelost'', aldus Van Welzenis. De gemeente stelt dat Sportfondsen verantwoordelijk is voor de schade. ,,De kosten voor de schade volgen uit de contractuele verhouding met Sportfondsen, waarbij zij verantwoordelijk is voor het huurdersonderhoud.''

Niet aansprakelijk

Sportfondsen gaf bij de gemeente aan dat het onderhoud op de juiste wijze is uitgevoerd. Lansingerland stelt daarop Sportfondsen in de gelegenheid om aan te tonen dat de beheerder niet aansprakelijk is. Aannemer Vaessen uit Raamsdonksveer leverde in 2009 voor 9 miljoen euro het volledige zwembad (binnen- en buitenbaden, inclusief duiktoren, infrastructuur en 150 parkeerplaatsen) op. Directeur John van Meel is verrast over de brief van Lansingerland. ,,Wij zijn daarin niet gekend. Ik denk dat dit eerst een zaak is tussen Lansingerland en Sportfondsen.''

De gemeente verwacht dat een onafhankelijk oordeel geveld moet worden om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de schade en bijhorende kostenverdeling.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam