Volledig scherm
PREMIUM
De Turkse supermarktketen van Zeki Sahan groeit in de omgeving van Rotterdam en de rest van Nederland. © Frank de Roo

Sahan: een Turks maar ook oer-Rotterdams familiebedrijf met zes supermarkten

De Turkse supermarktketen Sahan begon dertig jaar geleden vanuit een kofferbak op Zuid. Nu telt het Rotterdamse familiebedrijf zes vestigingen en zijn er plannen voor uitbreiding naar Amsterdam. 

Quote

Nederlan­ders ruimen de trommel na één koekje weer op voor de visite, maar Turken leggen hele schalen vol. Als-ie leeg is, komen de nootjes op tafel

Zeki Sahan

Koekjes, eindeloos veel koekjes kun je kopen bij Sahan. In alle smaken en vormen. ,,Lekker hè”, lacht Zeki Sahan (35) tussen de schappen vol biscuits en wafels in de vestiging in Rotterdam-West. ,,Nederlanders ruimen de trommel na één koekje weer op voor de visite, maar Turken leggen hele schalen vol. Als-ie leeg is, komen de nootjes op tafel. We zijn gezellige mensen, daarom is er zoveel keus.”

Opvallend in de Sahan zijn ook de grote verpakkingen: 5 kilo yoghurt, 20 kilo rijst... ,,Bulk is normaal in onze cultuur. Vooral de oudere generatie slaat liever thuis eten op dan dat ze vaak naar de supermarkt gaat. Maar dat wordt al minder, alles verandert.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7691 stemmen