Volledig scherm
Salima Belhaj © Bart Maat

Salima Belhaj vertrekt uit gemeenteraad Rotterdam

Salima Belhaj (37) vertrekt per direct als fractievoorzitter van de Rotterdamse coalitiepartij D66. Ze treedt toe tot Tweede Kamer, waar zij Wassila Hachchi opvolgt.

Quote

Salima brengt een schat aan lokale, politieke ervaring mee. Ze begon in Rotterdam ooit als eenmans­frac­tie en heeft D66 vervolgens in acht jaar tijd terugge­bracht in het hart van de stad en het Rotterdams college.

Partijleider Alexander Pechtold

Belhaj was sinds 2007 actief in de Rotterdamse gemeenteraad. Twee jaar geleden stond de in Harderwijk geboren politica aan de wieg van de totstandkoming van het huidige Rotterdamse college, bestaande uit Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA.  

Wassila Hachchi vertrekt vandaag als Kamerlid voor D66. Ze verhuist voor langere tijd naar de Verenigde Staten. Hachchi was vijfeneenhalf jaar Kamerlid. Belhaj wordt dinsdag officieel geïnstalleerd in Den Haag.

Schat aan ervaring
Wie haar in Rotterdam opvolgt als fractievoorzitter is nog niet bekend. Nadia Arsieni, tot 2014 actief in de deelgemeente Centrum, is de eerste vervanger op de lijst van de zeskoppige D66-fractie in Rotterdam. 

Partijleider Alexander Pechtold zegt blij te zijn dat Belhaj de D66-gelederen komt versterken. ,,Salima brengt een schat aan lokale, politieke ervaring mee,'' aldus de fractievoorzitter in een persbericht. ,,Ze begon in Rotterdam ooit als eenmansfractie en heeft D66 vervolgens in acht jaar tijd teruggebracht in het hart van de stad en het Rotterdams college. Een prestatie van formaat in een stad met een stevig politiek klimaat. Met haar eigenzinnige D66-geluid zal ze een versterking zijn voor onze fractie.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam