Sander de Kramer zet zich de komende zes maanden in voor werklozen in Rotterdam en omgeving.
Volledig scherm
Sander de Kramer zet zich de komende zes maanden in voor werklozen in Rotterdam en omgeving. © ANP Kippa

Sander de Kramer zoekt werkgevers met een sociaal hart voor Rotterdammers die al lang thuis zitten

Tv-maker Sander de Kramer zoekt werkgevers met een sociaal hart. Samen met het Werkgevers Servicepunt Rijnmond probeert hij binnen zes maanden honderd werkgevers te strikken om mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen aan het werk te helpen.

Quote

Het geeft ze zelfver­trou­wen, eigenwaar­de en geloof in de toekomst

Sander de Kramer

De regio Rijnmond telt 70.000 mensen zonder werk, de helft komt uit Rotterdam. Een groot deel heeft extra hulp nodig om aan werk te komen. Bijvoorbeeld omdat een werkzoekende al lang thuis zit of een fysieke beperking, chronische ziekte of taalachterstand heeft. Ook betreft het alleenstaande ouders die kinderen opvoeden. 

,,Wat zij gemeen hebben, is dat ze willen en kunnen werken”, zei De Kramer vandaag bij de aftrap van zijn challenge in Rotterdam-Zuid. ,,Ik heb als hoofdredacteur van de Straatkrant gezien wat werk doet met daklozen. Het geeft ze zelfvertrouwen, eigenwaarde en geloof in de toekomst.”

Feyenoord

De bekende Rotterdammer heeft samen met Werkgevers Servicepunt Rijnmond al zeven werkgevers gevonden die passend werk willen creëren, waaronder Feyenoord, Albert Heijn, Erasmus MC, Stedin en RET. ,,Binnen een half jaar moeten dat er honderd zijn, maar stiekem hopen we op meer”, aldus De Kramer.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam