Volledig scherm
Het Scapino Ballet tijdens een repetitie. © ANP Kippa

Scapino kan extra dansers aannemen dankzij gift

Scapino Ballet Rotterdam kan dankzij een particulier fonds voorlopig flink uitbreiden. De komende drie seizoenen heeft het gezelschap de beschikking over 24 dansers, in plaats van de huidige 16 (los van de tien stagiairs).

Scapino gaat tientallen voorstellingen extra geven, vooral in de regio, en ook vaker met twee producties tegelijk op tournee. In het komend seizoen gebeurt dat met hernemingen van de succesvoorstellingen Holland & Le Chat Noir en Pearl van choreograaf en artistiek leider Ed Wubbe.

“Er is in Nederland meer vraag naar groot gemonteerde en toegankelijke dansvoorstellingen dan er worden aangeboden. Zo is ook de vraag vanuit de theaters naar de voorstellingen van Scapino de afgelopen seizoenen groter geweest dan wij aan speeldagen beschikbaar hebben”, aldus een woordvoerder.

Ook komen er twee helemaal nieuwe producties aan, Cathedral van de Spanjaard Marcos Morau en The Square, een voorstelling samengesteld door Ed Wubbe. Scapino gaat verder samenwerkingen aan met Sinfonia Rotterdam, OPERA2DAY, de Göteborgs Operans Danskompani en het Staatstheater Mainz.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6976 stemmen