Volledig scherm
De ramkraak heeft enorme ravage aangericht. © RV

Schade ramkraak juwelier groter dan de buit

UpdateBij een juwelier op de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid is afgelopen nacht bij een ramkraak een hoeveelheid sieraden gestolen. Rond 4.00 uur werd met een auto de pui ingereden om in de winkel te komen.

Quote

We waren net klaar met de verbouwing en zouden de zaak gaan inrichten

Eigenaar Basim Bozkus

Omwonenden werden door een enorme klap ruw uit hun slaap gehaald en belden de politie. Agenten troffen een zware ravage aan. Het extra dikke veiligheidsglas was uit de sponningen gereden en meubilair in de zaak raakte zwaar beschadigd.

Eigenaar Basim Bozkus (40) had Atelier Juwelier, zoals de winkel heet, per 1 januari overgenomen en zou ‘m 4 april feestelijk openen. ,,We waren net klaar met de verbouwing en zouden de zaak gaan inrichten,’’ vertelt Bozkus. ,,Er zijn maar weinig sieraden gestolen; voor een totale waarde van zo’n 5000 euro. De schade aan de winkel is vele malen groter. Die loopt in de tienduizenden euro’s, ben ik bang.’’

Camerabeelden

De auto waarmee de gevel eruit werd gereden, werd niet lang na de ramkraak in de omgeving gevonden. De achterkant van het voertuig, dat gestolen bleek te zijn, zat aan de achterkant in elkaar. Volgens Bozkus is de ramkraak het werk van zes personen geweest. ,,Op de camerabeelden is iemand herkend die eerder al betrokken zou zijn geweest bij een inbraak hier in de buurt. De tabakszaak hier aan de overkant is ook al aan de beurt geweest.’’

In die winkel wordt door het personeel gemeld dat bij een café om de hoek al twee keer is ingebroken. Vermoedelijk zijn het steeds de zelfde verdachten die op en rond de Vuurplaat toeslaan.

Bozkus zegt in zijn hart te zijn geraakt, maar zet alles op alles om zijn zaak zo snel mogelijk weer open te krijgen. In afwachting van de glaszetter zijn vanmiddag houten platen tegen de voorgevel getimmerd.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam