Schattig: nieuwe wasbeertjes meteen al dikke maatjes met huidige bewoners van Blijdorp

videoHet wasberenverblijf in Diergaarde Blijdorp heeft vijf nieuwe bewoners. De kennismaking tussen de huidige groep wasberen en de nieuwelingen verliep op rolletjes. 

,,Ze begroetten elkaar eerst door het gaas’’, vertelt woordvoerster Constance Alderlieste. ,,Een dag later mochten ze ook met zijn alle het buitengebied verkennen. Daar waren ze best druk mee, maar ze voelden zich meteen thuis. Ze smulden van het voedsel en zochten al snel het beekje op.’’ De groep bestaat nu uit twaalf dieren.

De vijf wasberen zijn met hulp van stichting AAP naar Blijdorp gekomen. ,,Die vangt dieren op en herplaatst ze op een geschikt adres. De dieren mogen zich niet voortplanten, omdat zij op de Europese lijst van verboden invasieve soorten staan’’, luidt de uitleg. Blijdorp dient als veilige opvang waar de dieren een zo natuurlijk mogelijk leven in een groep kunnen leiden. Elke zaterdag kunnen bezoekers om 11 uur kennismaken met de wasberenverzorger. ,,Ze krijgen dan ook wat lekkers.’’

De wasbeertjes in Blijdorp. Lekker bikken!
Volledig scherm
De wasbeertjes in Blijdorp. Lekker bikken! © Diergaarde Blijdorp
  1. Wintersport en carnaval hebben ons niet voor niets genekt
    PREMIUM
    Column

    Winter­sport en carnaval hebben ons niet voor niets genekt

    Marktkooplieden zijn woedend omdat Rotterdam de weekmarkten verbiedt, terwijl ze in veel andere gemeenten wel doorgaan. Begrijpelijk. Maar het besluit, dat burgemeester Aboutaleb drie weken terug nam, is hard nodig. We kunnen de verantwoordelijkheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen (helaas) niet meer bij de burgers leggen. De verregaande maatregelen - intelligente lockdown - zijn (hoezeer ook te laat) niet voor niets genomen. Vermijd grote groepen. Social distancing is de enige optie. Ik zeg maar steeds: wintersport en carnaval hebben ons niet voor niets genekt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam