Scheidsrechter (69) belaagd tijdens jeugdwedstrijd

VideoTijdens een jeugdwedstrijd tussen Neptunus-Schiebroek en Alexandria'66 is zaterdag een 69-jarige scheidsrechter omver geduwd door een supporter van de bezoekers. De jonge voetballertjes renden na het incident massaal van het veld af.

Quote

De kinderen waren na het incident echt in shock en renden huilend het veld af

Michel Boerman

Halverwege de tweede helft van de wedstrijd tussen Neptunus Schiebroek JO13-3 en Alexandria'66 JO13-5 (vroeger de D-pupillen) sloegen de stoppen bij de man door. De vader van één van de voetballertjes van Alexandria'66 klom over de reling, liep naar de scheidsrechter en duwde hem omver. 

De 22 spelers raakten vervolgens volledig in paniek. ,,De kinderen waren na het incident echt in shock en renden huilend het veld af", zegt Michel Boerman, voorzitter van het jeugdbestuur van Neptunus-Schiebroek. ,,De man gaf uit het niets een forse duw aan onze scheidsrechter, een man van 69 die het voor zijn plezier doet." De scheidsrechter heeft geen aangifte gedaan bij de politie. ,,Hij is erg geschrokken, maar heeft er geen letsel aan overgehouden. Hij wilde er ook geen politiewerk van maken."

Inmiddels is er contact geweest tussen de besturen van beide clubs en is de KNVB op de hoogte gesteld. Voorzitter Rob de Vries van Alexandria'66 is erg geschrokken van het incident. ,,Het is duidelijk dat wij dit als vereniging ten zeerste afkeuren. We gaan deze week met de man in gesprek en dan zullen wij gepaste maatregelen nemen. Dit willen wij als club niet hebben."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam