Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Schie ruikt mogelijk anders door vervuild bluswater

De Schie ruikt deze week mogelijk iets anders dan normaal. Bij een brand in Delfgauw is vervuild bluswater terechtgekomen in sloten en dat stroomt nu via de rivier richting Rotterdam. 

Gemeente Rotterdam waarschuwt ook dat het water schadelijk kan zijn voor vissen en ander leven in het water. Het wordt afgeraden om dieren als honden in de Schie te laten zwemmen. Het water vormt geen gevaar voor mensen.

Het bluswater heeft zich opgehoopt over een lengte van meer dan 2 kilometer en stroomt langzaam naar Rotterdam. Morgen bereikt het waarschijnlijk het Gemaal Parksluizen, aldus het Hoogheemraadschap van Delfland. Vervolgens duurt het nog enkele dagen voordat het zuurstofgehalte in het water weer op peil is.

De brand brak zondag 9 juli uit bij een boerderij in Delfgauw. De geur van de brandende berg met hooibalen was door een sterke wind tot in Rotterdam te ruiken. De brandweer besloot om het water dat nodig wat om de brand te blussen via het watersysteem af te voeren, maar tegen verwachting in is het blijven hangen.