Volledig scherm
De 30 kilo drugs die door de politie tijdens een controle werd gevonden. © Politie

Schiedammer aangehouden na vondst dertig kilo verstopte drugs

De politie heeft vrijdagmiddag een lading van dertig kilo drugs in beslag genomen tijdens een controle in de regio. De drugs, vermoedelijk cocaïne en/of heroïne lagen verstopt in de auto van 21-jarige Schiedamse bestuurder. 

De jonge bestuurder viel op toen de agenten een ondermijningsactie hielden rondom de A16. De bestuurder werd gevolgd, maar kon pas net na de Beneluxtunnel in Schiedam staande worden gehouden. Toen de agenten de auto controleerden, stuitten zij op een verborgen ruimte met de drugs. De politie gokt dat het heroïne of cocaïne is, gezien de manier waarop het goedje verpakt is.

Na de aanhouding van de Schiedammer werd het onderzoek voortgezet aan het Koolwitjehof in Schiedam-Noord. Daar vond de politie in de woning van de verdachte  vierduizend euro aan contanten en en een stroomstootwapen. Kort na de inval in de woning werd aan de Gaarden, eveneens in Schiedam-Noord een Mercedes  klemgereden door de politie. Dat had te maken met het onderzoek, maar wat precies wordt niet gemeld door de politie. Evenmin wordt gemeld of daar arrestaties bij zijn verricht. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam