Volledig scherm
© anp

Schiedammer bedreigt huisarts met wapen voor gouden Rolex

De officier van justitie eist een celstraf van 30 maanden waarvan acht voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar tegen Willem H. Hij bedreigde begin maart de Schiedamse huisarts Wuister en zijn vrouw, die tevens zijn assistente is, in zijn praktijk met een balletjespistool. Hij was uit op Wuisters gouden Rolex.

H. zei vandaag tijdens de zitting ‘enorm veel spijt’ te hebben van zijn daad. ,,Het is jammer dat de slachtoffers nu niet aanwezig zijn, anders had ik mijn excuses kunnen maken.’’ H. zei die bewuste 1 maart ook onder invloed te zijn geweest van ghb en cocaïne. ,,Ik was helemaal de weg kwijt. Wat er precies is gebeurd, is voor mij wazig. Ik weet alleen dat ik het heb gedaan omdat ik geld nodig had om mijn schulden af te lossen.’’

De officier van justitie benadrukte dat H. – eerder veroordeeld voor heling, winkeldiefstal en mishandeling – geen idee heeft wat hij heeft aangericht. ,,De vrouw is ontzettend bang, heeft slapeloze nachten en kijkt constant over haar schouder.’’ Zij eiste een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook moet H. worden opgenomen in een kliniek om definitief af te kicken van zijn drugsverslaving, iets wat de verdachte zelf ook graag wil. Verder is een contactverbod gevraagd.

Uitspraak is over twee weken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam