Volledig scherm
Bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam is een man opgepakt die Winston Churchill een massamoordenaar noemde. Eerder die dag liet de Schiedammer al een vliegtuigje rondvliegen met een vergelijkbare boodschap. © ANP

Schiedammer met anti-Churchill-spandoek op de Dam gearresteerd

Een Schiedamse demonstrant is vanavond bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam opgepakt. De man hield een spandoek omhoog met de tekst 'Churchill massamoordenaar'. Eerder vandaag vloog een vliegtuig met een vergelijkbare boodschap urenlang over het land.

CNE AIR Luchtreclame voerde de vlucht uit. Volgens directeur Chris Neidt is de aanvrager dezelfde man als die op de Dam gearresteerd werd. 

De Schiedammer wilde op de banier van het vliegtuig eveneens de tekst 'Churchill massamoordenaar'. Neidt vond dat te ver gaan. Samen kwamen ze tot de gematigde versie 'Herdenk ook Churchill-doden'. 

Neidt weet niet waarom de Schiedammer de boodschap wilde verkondigen. Feit is wel dat Winston Churchill, premier van Groot-Brittannië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, niet onomstreden is vanwege zijn harde lijn in oorlogstijd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam