Dogukan Ergin -  Schiedam Gemeenteraad Denk
Volledig scherm
Dogukan Ergin - Schiedam Gemeenteraad Denk

Schiedamse Denk-voorman doet aangifte vanwege ‘afknal’-opmerking

Dogukan Ergin heeft dit weekend bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. De fractievoorzitter van Denk Schiedam, geeft aan al heel wat over zich heen te hebben gekregen, maar deze reactie deed ‘de emmer’ overlopen.

,,De opmerking ‘Ik ga ze afknallen’, gaat veel te ver. Dit moet stoppen”, stelt Ergin. ,,Ik ben de politiek ingegaan om de dubbele maat te bestrijden en de stem van de ongehoorden te vertolken in de gemeenteraad van Schiedam. Ik zal mijn strijd onverminderd voortzetten.”

Denk kwam vorig jaar als nieuwkomer met vier zetels in de raad. De partij is de tweede partij in de jeneverstad, de VVD is de grootste.

‘Volstrekt onaanvaardbaar'

In een schriftelijke reactie laat de Schiedamse burgemeester Cor Lamers weten dat hij de bedreiging ‘volstrekt onaanvaardbaar’ vindt. ,,Ik veroordeel elke vorm van bedreiging van volksvertegenwoordigers. Ik steun daarom zijn besluit om aangifte te doen van deze bedreiging, zodat de politie de zaak in behandeling kan nemen”, zegt Lamers.

Ook de Schiedamse VVD uit zich op Twitter over de kwestie. De partij noemt de bedreiging ‘onacceptabel’. ,,Meningsverschillen los je op door in debat te gaan, niet door dreigementen op internet te plaatsen”, vindt de VVD.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam