Volledig scherm
PREMIUM
Gecoacht door Theo Maassen, nu zelf in het theater: Patrick Laureij. © Archieffoto Frank Hanswijk

Schoffie met een rafelrand

Patrick Laureij Patrick Laureij: onthoud die naam. De Rotterdamse stand-up-comedian met een geheel eigen geluid reist de komende maanden langs de Nederlandse theaters met Dekking Hoog.

Quote

Rotterdam is een heel rijke stad, er zijn nog zoveel verhalen die verteld kunnen worden

Patrick Laureij

De titel van zijn eerste avondvullende voorstelling, Dekking Hoog, lijkt rechtstreeks afkomstig uit het kickboksen, de vechtsport die Patrick Laureij (33) vanaf zijn 16e beoefende.

Maar volgens de Rotterdammer is het ook een waarschuwing aan diegenen die de stand-up-comedian nog niet kennen. Houd je dekking hoog, wees geconcentreerd, verlies je tegenstander niet uit het oog, want in zijn eerste volwaardige solovoorstelling deelt Patrick Laureij inderdaad volop uit. En dient het publiek over een meer dan modaal incasseringsvermogen te beschikken.

Of, zoals hij zelf met gevoel voor understatement meldt: ,,Ik heb het graag over dingen die je niet snel in het theater hoort."     

Theo Maassen
Patrick Laureij is zo'n talent dat je maar eens in de zoveel jaar in het vaderlandse cabaret tegenkomt. Theo Maassen, die hem al een paar keer zag optreden, typeert hem als 'een extreme combinatie van gevoeligheid en stoerheid in één persoon.'

Maar Laureij is bovenal een atypische verschijning in de kleinkunst, een genre dat hem overigens te saai, te netjes en te eentonig is. ,,Ik ben nog steeds bezig mijn eigen vorm te vinden. Maar wel mijn vorm."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6195 stemmen