Volledig scherm
Leerlingen van zes Rotterdamse scholen kregen vandaag groene vingers. © René Castelijn

Scholieren maken Rotterdam groener met 124 bomen

Kinderen van zes Rotterdamse basisscholen hebben vandaag tijdens de Nationale Boomfeestdag de Maasstad een stuk groener gemaakt. Verspreid door de hele stad hebben zij 124 bomen geplant.

Het startschot van de boomfeestdag in Rotterdam werd gegeven door scholieren uit de groepen zes en zeven van de Stephanusschool in Schiebroek, die in de buurt van metrostation Melanchtonweg bijna dertig bomen hebben gepoot. In Schiebroek-Zuid, waar werkzaamheden aan het riool en de bestrating zijn afgerond, komen later nog 2.500 heesters bij.

Ook de Dominicusschool in Noord, de Müllerpier in Delfshaven, de Prins Willem Alexanderschool in IJsselmonde en De Toermalijn in Charlois hebben de stad van meer groen hebben voorzien, waaronder het park bij de Euromast.

Voordat de Rotterdamse scholieren overal straten, parken en pleinen groener kleurden, kregen zij les van een docent Natuur- en milieueducatie. Zo kwamen zij meer te weten over de bomen die in de stad groeien.

Meer bomen dan Rotterdammers

Rotterdam telt ruim 700 verschillende soorten bomen. Sommige bomen zijn meer dan een eeuw oud en hebben en monumentale status, zoals de plataan op de Lijnbaan. In totaal groeien er in Rotterdam meer dan 600.000 bomen, wat gelijk staat aan meer dan een boom per Rotterdammer.

Het is vandaag de 61ste keer dat de traditionele boomfeestdag wordt gevierd. Het doel van deze dag is om kinderen het belang van bomen  te laten zien en ze te inspireren om hun steentje bij te dragen aan een groenere omgeving.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam