Volledig scherm
© Jan de Groen

Scholieren overrompeld door uitzetting lievelingsdocent

Rotterdamse scholieren zijn overrompeld door een beslissing van de Nederlandse immigratie- en naturalisatiedienst. Hun lievelingsdocent Harimada Kusuma (32) mag niet langer in Nederland blijven.

Kusuma verhuisde 12 jaar geleden van Indonesië naar Nederland om te studeren aan het conservatorium. De getalenteerde pianist studeerde cum laude af en had veel werk: als begeleider van koren, organisator van concerten en als muziekdocent aan het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Maar zijn studentenvisum liep af en zijn aanvraag voor een verblijfsvergunning voor culturele ondernemers werd afgewezen.

Quote

Hij is juist heel erg belangrijk als musicus

Isa Sitskoorn (leerling)

Hij ging eindeloos in bezwaar, maar nu is het besluit definitief. Hij dient te weinig cultureel belang in Nederland en moet deze maand het land verlaten. ,,Een absurde beslissing'', vindt havo-leerling Isa Sitskoorn. Alle leerlingen zijn volgens haar 'in alle staten' over het gedwongen vertrek van hun lievelingsleraar en daarom gaan ze protesteren.

Protestmars
Ze willen volgende week donderdag met honderden sympathisanten een protestmars afleggen naar het stadhuis. ,,Om te laten zien aan de rest van Nederland hoe bizar de maatschappij soms in elkaar zit. Dat deze man, die hier al 12 jaar woont en een leven heeft opgebouwd, volgens de regering op gebied van economie en cultuur niet genoeg bijdraagt. Hij is juist heel erg belangrijk als musicus.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam