Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Schoolbestuur BOOR: 'Regel huisvesting voor leraren'

BOOR, het grootste schoolbestuur van Rotterdam, vindt dat de gemeente huisvesting moet regelen voor leraren die in deze stad komen werken. Dat heeft bestuurder Anne de Visch Eijbergen gezegd bij het Gemeentelijk Onderwijsdebat van Zadkine en Stichting van het Onderwijs en vakbond CNV. 

De schoolbestuurder maakt zich zorgen over het groeiende lerarentekort, vooral in het basisonderwijs. De scholenkoepel neemt volgens haar zelf al verantwoordelijkheid voor het probleem door onder meer zij-instromers op te leiden en baangaranties te bieden, maar vindt dat de gemeente huizen moet betalen voor leerkrachten, zoals in Amsterdam nu ook gebeurt. ,,Rotterdam zit in de lift, profiteer daarvan”, was haar boodschap aan de debatterende (kandidaats)-raadsleden. 

Zij zegden geen van allen toe. Vincent Karremans (lijsttrekker VVD Rotterdam) zei wel dat Rotterdamse leraren méér salaris zouden moeten ontvangen op ‘scholen waar het werk moeilijker is’ en dat de stad moet zorgen voor betaalbare woningen voor leraren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam