Bertus en Leen van Schorem.
Volledig scherm
Bertus en Leen van Schorem. © Jelle Mollema Fotografie

Schorem knipt in één dag 4000 euro bij elkaar en geeft het aan twee goede doelen

Kappers moesten maandenlang dicht vanwege de coronacrisis, maar maandag 11 mei mochten de scharen dan toch weer in het haar. Die dagomzet zou je goed kunnen gebruiken, na een financieel lastige tijd, maar Schorem Haarsnijder en Barbier besloot anders. De barbiers knipten van 07.00 tot 22.00 uur maar liefst 4000 euro bij elkaar. En dat gaat naar twee goede doelen.

De zaak zou normaal pas op dinsdag opengaan, maar voorzag tientallen mensen op maandag 11 mei van een strakke coupe. ,,We hebben het niet makkelijk, maar dit gaan we gewoon doen’’, zei Leen van Schorem vorige week, toen er nog druk werd gezocht naar een goed doel. Een oproepje op deze site leverde een stortvloed aan reacties op. Er kwamen meer dan zeshonderd mails binnen.

Crisiscatering

Quote

Ik zag die foto's en begon me een partijtje te jánken

Leen van Schorem, kapper

Uit al die mails zijn twee doelen gekozen: Hotspot Hutspot. Deze stichting heeft een ‘crisiscatering’ in het leven geroepen voor mensen die de deur niet uit kunnen, maar ook niet zelf kunnen koken omdat ze bijvoorbeeld te weinig geld hebben. Gewoonlijk verbinden de twee restaurants van Hotspot Hutspot in Lombardijen en Crooswijk mensen door middel van voedsel: samen met kinderen telen ze groenten in buurtmoestuinen en maken ze gezonde maaltijden van restaurantkwaliteit, waar iedereen voor een klein bedrag van mag komen genieten.

Ook is er geld voor de doodzieke, bijna 1-jarige, Jayme. Het ventje uit Rijswijk ligt al weken op de intensive care van het Sophia Kinderziekenhuis. Bij hem werd enkele maanden geleden de spierziekte SMA type 1 geconstateerd. De slopende ziekte zorgt ervoor dat stukjes van het dna kapot gaan en steeds meer spieren uitvallen. ,,We kregen een mailtje binnen over dat kindje van elf maanden. Ik zag die foto’s en begon me een partijtje te jánken!’’, vertelt Leen. 

De behandeling is vooralsnog alleen mogelijk in de Verenigde Staten. De ouders van het jongetje moeten maar liefst 1,9 miljoen euro bij elkaar zien te krijgen. 

  1. Bijzonder: Oud-Beijerlandse Pieter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesurfers
    PREMIUM

    Bijzonder: Oud-Beijerland­se Pie­ter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesur­fers

    Hij is een van de jongste surfers die bij het Nederlandse surfteam in Scheveningen is aangesloten, maar de 13-jarige Pieter-Bas Boekee uit Oud-Beijerland bedacht wel een heel bijzondere actie om de vijf omgekomen surfers te herdenken. Hij besloot met de verkoop van armbandjes – met het herdenkingslogo met de vijf haringen erop – een inzamelingsactie te beginnen. Inmiddels heeft hij al zo’n 7500 euro opgehaald voor het goede doel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam