Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Schotels aan de Mathenesserweg reiken tot in de Rotterdamse raad

De lokale Rotterdamse partij NIDA springt in de bres voor bewoners met schotels aan de Mathenesserweg. Woningcorporatie Havensteder heeft in die straat grote werkzaamheden gepland en heeft bewoners gevraagd de schotels te verwijderen.

In een brief aan het college vraagt het nieuwe NIDA-raadslid Mohammed Anfal of wethouder Robert Simons, die onlangs de portefeuille van Ronald Schneider overnam, mee kan helpen in het geschil tussen de twee partijen. ,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen recht heeft op vrije nieuwsgaring", aldus Anfal.

,,De bewoners willen heel graag samen naar een oplossing komen met de woningcorporatie", zegt hij. ,,Maar het lijkt nu meer of Havensteder denkt in onmogelijkheden in plaats van mogelijkheden".

Schotels vervangen met streamingsabonnementen is volgens hem onbetaalbaar ,,Voor 120 euro per jaar krijgen gezinnen dan een tv-pakket met een stuk minder zenders erop. Dit komt ook nog bij de vaste lasten".

Handtekeningen

Zo'n veertig bewoners van de straat zamelden al handtekeningen in om hun standpunt kracht bij te zetten. Ook zijn zij volgens Anfal 'best wel bereid om zelf een bijdrage te leveren, samen met Havensteder'. Een van de opties is de aanschaf van een Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst (GSO), dat niet op de balkons, maar op het dak geplaatst kan worden. ,,Bewoners zouden daar geld voor willen neerleggen. Dat kan worden opgenomen in de servicekosten".

Zo'n gezamenlijk satellietpunt is niet goedkoop. Voor een wooncomplex van honderd huishoudens kost het aanleggen zo'n 550 euro per woning. De totale kosten voor de aanleg kunnen dus oplopen tot een halve ton. Havensteder was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.