Volledig scherm
1899-12-30 00:00:00 © ANP

Schoten gelost op groep mannen in Rotterdam; Schiedammer (21) raakt ernstig gewond

Bij een ruzie tussen twee groepen mannen aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam zijn vanochtend schoten gelost. Een 21-jarige man uit Schiedam raakte ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis. 

Rond 6.00 uur 's ochtends raakten twee groepen mannen slaags. Volgens getuigen zocht een viertal ruzie met twee anderen. Het duo kregen klappen, waarna één van hen een vuurwapen pakte en op de vier schoot. Daarbij werd niemand geraakt. 

De vier mannen sloegen op de vlucht, maar een 21-jarige Schiedammer werd ingehaald door het tweetal waarmee hij en de rest van de groep ruzie had. ,,Ze hebben de jongen vervolgens flink toegetakeld en hij is met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen", zegt een politiewoordvoerder. 

Spoorloos 

De rest van de mannen is nog spoorloos. Het is zorgelijk dat ook het wapen nog niet is gevonden, volgens de woordvoerder. ,,Het is krankzinnig dat iemand zomaar een wapen op zak heeft. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo opmerkelijk", zegt hij. 

Het is onduidelijk waarover de mannen ruzie hadden. ,,Voor zover wij weten, kenden de groepen elkaar niet. Een vuile blik is tegenwoordig al genoeg”, zegt de woordvoerder. 

De politie hoopt het wapen en de verdachten snel te vinden. Meerdere getuigen zijn gehoord. Ook zijn er camerabeelden van het incident, die worden uitgekeken. Er is nog niemand aangehouden. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3656 stemmen